Webinaria – warsztaty online w XPLUS

01lipca

Webinaria – warsztaty online w XPLUS

Zorganizowaliśmy dziewięć spotkań online z udziałem ekspertów z branży budowlanej, produkcyjnej, oraz specjalistów od biznesów projektowych i marketingu oraz programistów. Na spotkaniach prezentowano rozwiązania systemu ERP Microsoft Dynamics AX w obszarach biznesowych naszych klientów. Do udziału w prezentacjach na żywo udało nam się zgromadzić łącznie ponad trzystu osobowe audytorium. Uczestnicy spotkań po uprzedniej rejestracji mieli dostęp do spotkań na żywo, a w ich trakcie mogli uczestniczyć w prezentacji. Mieli do dyspozycji audio i video prezentera, oraz intuicyjny czat do komunikacji z organizatorami. Za pomocą komunikatora uczestnicy zadawali pytania, a prelegenci udzielali odpowiedzi na każde z nich.

Warsztaty staraliśmy się organizować dla konkretnych branż i przedstawialiśmy konkretne zagadnienie biznesowe. W tym upatrujemy powodzenia jakim cieszyły się nasze prezentacje. Znajdowaliśmy problematyczny obszar w danej dziedzinie, a następnie staraliśmy się pokazać, jak w łatwy sposób rozwiązać problemy przy użyciu odpowiednich narzędzi informatycznych.

Naturalnie omawianym środowiskiem jest system klasy ERP – Microsoft Dynamics AX. Firma XPLUS od ponad dziesięciu lat specjalizuje się we wdrożeniach tego rozwiązania, budując w tym czasie mocną pozycję partnera Microsoft. Dziś XPLUS jest mocno wyróżnionym Partnerem Microsoft, tym samym ma zapewnioną pozycję w ścisłej czołówce Rankingu Partnerów Microsoft. Ponadto w ostatnim czasie XPLUS został wyróżniony prestiżowym tytułem Partnera Roku 2012, uzyskując w ten sposób pierwsze miejsce w rankingu.

Prowadzący warsztaty są konsultantami systemu ERP Microsoft Dynamics AX i w naturalny sposób są wysoko wyspecjalizowanymi ekspertami w swoich obszarach wdrożeniowych. Warsztaty Online dają możliwość podzielenia się posiadaną wiedzą i doświadczeniem z Państwem, Przedsiębiorcami, którzy pragną uczynić swój biznes bardziej rentownym.

I oto mieliśmy okazję spotkać się z Państwem w tematach takich jak:

• Wczesne ostrzeganie o zagrożeniach w projekcie
  • Optymalizacja zasobów
  • Jak skutecznie zarządzać firmą deweloperską w obliczu nowej ustawy deweloperskiej
  • Jak zwiększyć efektywność działań marketingowych w internecie
  • Zarządzanie projektami
  • Planowanie produkcji z wykorzystaniem wykresów Gantta

Kolejne dwa bloki poświęciliśmy bardziej systemowi niż biznesowi. Pierwszy dotyczył oficjalnej premiery najnowszej wersji (2012) systemu Microsoft Dynamics AX. W tym spotkaniu omówione zostały innowacje wprowadzone w najnowszej wersji systemu i migracja do systemu Microsoft Dynamics AX 2012. Do tego bloku, nie przypadkowo dodaliśmy prezentację o tym, w jaki sposób pozyskać dofinansowanie na projekty wdrożeniowe rozwiązań informatycznych. W razie zainteresowania tą tematyką prosimy napisać Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Istnieje bowiem szansa, że powtórzymy spotkanie z firmą doradczą. Drugi blok wypełniło autorskie rozwiązanie XPLUS – testów automatycznych AX z Executive Automats. Ten Warsztat również powtórzymy jeszcze w tym roku – informacja pojawi się na stronie Warsztatów – www.warsztaty.xplus.pl.

W ubiegłym tygodniu odbyło się ostatnie spotkanie przed przerwą wakacyjną – Zarządzanie Projektami w Microsoft Dynamics AX:

Co warto wiedzieć o Warsztatch XPLUS ?

Warsztaty są całkowicie bezpłatne. Dostarczają wartości w postaci wiedzy teoretycznej, oraz wiedzy praktycznej, zdobytej w „boju”. Pokazują, jak doskonale znane narzędzie użyte we właściwy sposób stanowi o sukcesie.

W jaki sposób wziąć udział w naszych spotkaniach ?

Istnieją trzy warunki konieczne, które należy spełnić, aby wziąć udział w warsztatach online XPLUS – są one bardzo proste:

Rejestracja na stronie wydarzenia (aktualne warsztaty dostępne w witrynie www.warsztaty.xplus.pl.

Posiadanie zaktualizowanej przeglądarki internetowej i w miarę dobrego łączenia.

Należy zarezerwować czas na spotkanie online.